MITŐL MÁS AZ ÁLTALAM VÉGZETT KEZELÉS?

Éveken át több száz olyan emberrel dolgoztam akiknek sokszor visszatérő fájdalmuk volt, amit számos szakemberrel, számos módszerrel próbáltak kezelni, de a panasz ha enyhült is, újra visszatért idővel. Miért csak átmenetileg használ az izmok lazítása (hengerezés), miért tér vissza a feszesség/fájdalom/gyulladás, akkor is, ha mindent elkövet az ember? Sose hittem abban, hogy ha nem tudunk konkrét választ adni az okokra, akkor a megoldást nem mérhető, tudományosan megmagyarázhatatlan megoldásokban kell keresni. Természetesen a lelki állapotunk kihat a fizikaira, de túl sok embernek fáj a teste ahhoz, hogy mindenkire ráfogjuk “lelki beteg”. Jómagam is átestem ezen az orvosi diagnózison, mikor az orvosok kifogytak az ötletekből vagy csak már lusták voltak a panaszommal foglalkozni, hiszen a mai egészségügy futószalagon kezeli az embereket. Külföldre utaztam, hogy tovább tanuljak, olyasmit, amit idehaza nem ismernek még. Kizárólag olyasmit kerestem ami tudományos, logikus és ami még fontosabb: nem napok, hetek, hónapok múlva érezni, hogy hat!

A testünkben minden kapcsolódik egymással, izmaink, szalagjaink, csontjaink, szöveteink együtt dolgoznak mindennapjaink során. Ezt a munkát irányítja az idegrendszerünk. Fizikai vagy érzelmi trauma, az, hogy sokáig rossz tartást veszünk fel kihathat az agyunk “szoftverére”. Ha a szoftver hibás lesz és a “hardver” emiatt nem működik jól, hiába próbálkozunk bármivel, a javulás csak átmeneti lesz, hiszen újra kell írni/kijavítani a programot. A probléma tehát ami az izmok és más szövetek feszességét, diszfuncióját okozza elsősorban neurológiai probléma!

Számomra is időbe telt elhinni, hogy akár percek alatt azonnali, érezhető változást tudok elérni évek óta fennálló panaszokban. Úgy gondolom, hogy terápiám hatásosságáról leghívebben azok beszélhetnek, akiken segített, így alább láthatod a visszajelzéseket, melyek mindegyike hiteles és ellenőrizhető.

Bármilyen régóta áll fenn a panaszod, bármilyen orvos mondta, hogy már nem javítható, keress fel és konzultáljunk, hogy tudok e segíteni! Ezeken a neurológiai problémákon nincs lejárati dátum. Ha egyszer “elromlik” a szoftver, azt semmilyen kezelés, pihentetés nem oldja meg, kizárólag a tüneteit tudja csökkenteni, ezért élnek az emberek le egy egész életet úgy, hogy legalább “itt-ott fáj”. A fájdalmas/problémás területet megtanuljuk kompenzációval elviselni és hozzászokunk a fájdalomhoz/kellemetlenséghez.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A kezelés alatt felmérést és izom teszteket végzek. Az egyes végtagok, testrészek mozgását és funckióját vizsgálom, valamint izmokat lazítok-nyújtok. Maga az izom lazítás enyhe fájdalommal jár, de ez nem nagyobb mint egy erős nyújtás egy feszes izomra.Here

Általában 60-90 perc

Ez függ a panasztól, egyéni faktoroktól. Az “egyszerűbb” dolgok, mint egy pár hete-hónapja tartó fejfájás akár fél óra alatt is kezelhetők, egy nehezen megfogható panasz viszont több nyomozást igényelhet. Az általam végzett kezelés a probléma okát keresi, ami teljesen máshol lehet, mint ahol a panasz jelentkezik, így ezt meg kell keresni, ami időbe telhet, esetleg más szakember bevonása is szükséges lehet. Viszont ez jobban hangzik, mint éveken át visszajárni az orvoshoz, tornázni, bogyókat szedni, ami összeszámolva sokszoros idő és anyagi költség.

A kezelésre nem szükséges semmi speciális, egy egyszerű utcai ruházat elegendő, lehetőleg vékonyabb póló, nadrág (a szűk farmer, ami korlátozza a mozgást nem jó)

A kezelésnek szinte nincs kizáró tényezője, hisz testünk-izmaink amúgy is használjuk a mindennapok során. Minden hozzám jelentkező alapos kérdőívet kap a kezelést megelőzően.

Egy kezelés 30.000ft. A kezeléseket foglalózni szükséges időpont egyeztetést követően kártyás fizetéssel vagy átutalással. A fennmaradó összeget készpénzzel kell kifizetni. A kezelések nem fizethetők Szép kártyával.

Időpont egyeztetéshez kérlek írj emailt az [email protected] (a hét bármely napján) címre vagy hívj a 06309529505 számon hétköznap.

“Már másnap érzem járás közben, hogy lazább a hátsó láncom. Megszokott volt, hogy huzamosabb ülés után az első pár lépés itt ott még rossz volt, a kezelés után most ezt sem érzem.”

“Tavaly ősszel kerestem fel először Gábort rehabilitációs céllal. Akkor már közel egy éves volt a sérülésem (bokaszalagszakadás és ennek “melléksérüléseként” kialakult achilles ínszalag gyulladás) ami a mindennapi tevékenységeket is kellemetlenné tette, estére már akkor is megfájdult a lábam, ha nem sportoltam semmit. Főállásban profi kézilabda játékvezető vagyok, a mérkőzéseken pedig folyamatos bokafájdalommal kellett küszködnöm, ami erősen rontotta a teljesítőképességemet fizikálisan és mentálisan egyaránt. Már az állapotfelmérés során néhány rövid gyakorlattal javítottunk a bokám majd jött a rehabilitáció. A rehab és az ahhoz kapcsolódó gyógytorna mellett személyi edzésre is elkezdtem járni, ahol nagyon jó hangulatban, baráti kapcsolatot kialakítva zajlanak az edzések, teljesen a vendég igényeihez mérten. Fél év elteltével a bokám tökéletes, de még mindig foglalkozunk vele az edzéseken, mivel a prevenció nagyon fontos a sportolóknál. Bárkinek ajánlom, aki sérülésből lábadozik, vagy csak a formáján szeretne javítani, egyértelműen a legjobb választás! 😉”
Szedmák Márton, (további értékelések)
“Évek óta visszatérő hátsérülések kisérték az edzéseimet. A problémámmal voltam orvosnál, gyógytornásznál, képalkotó diagnosztikai vizsgálatokon stb., de hosszútávú megoldást sehol nem találtam. Nagy reményeket fűztem a Gáborral való közös munkához, hogy hátha végre megszabadulok a problémától. A vizsgálatok és tesztek alatt több gyengepontot is talált, elmagyarázta mi történik a háttérben, kilazította a problémás területet, amely után egyből érezhető volt a változás. Kaptam részletes házi feladatot, lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatokat. Ezek segítségével pàr hét alatt pozitív változást éreztem a bokámban, derekamban és a lapockáim környéken. Azóta vissza tudtam térni az edzéshez, amelyet mostmár mindig kiegészítek a tanult lazító és nyújtó gyakorlatokkal, hogy hosszútávon megtarthassam a sérülésmentes sportolást, amelyet Gábor szakértelmének köszönhetek.”

“Egy évek óta fennálló nyakproblémám volt, ami miatt gyakran erős fejfájások is jelentkeztek, ezen kívűl egy nagyjából fél éve meglévő vállproblémám is volt, a bal vállam mozgástartománya a jobbhoz képest sokkal kissebb volt, Gábornak köszönhezően mindez már csak a múlt, a kezelés és a házi feladatok elvégzése óta egyik probléma sem jelentkezett. 😊 Gábor profi szakember, nagyon türelmes és alapos, csak ajánlani tudom mindenkinek akár edzésről, akár rehabilitációról legyen szó. 💯”

Pécsi Nikolett, (további értékelések)

Felmérés

A diszfunkciók nyomokat hagynak rajtunk. Egy fentebb lévő váll, egy lentebb lévő csípő, kevésbé mozgó nyak vagy váll mind értékes információ

Tesztelés

Tesztek nélkül bármilyen kezelés csak lövöldözés a levegőbe. Ha nem állapítom meg, honnan tudom, hogy amit lazítok annak valóban lazításra van e szüksége?!

Korrekció

Az általam végzett kezelés csak a munka fele. A másik felét Neked kell bele tenni, a kötelező házi feladat mindennapi elvégzésével míg kontroll időpontra jössz!

GYAKORI SÉRÜLÉSEK

Az ízületi szalagok a csontokat kapcsolják össze egymással, erősítik és stabilizálják az ízületeket. Enyhén rugalmas, erős, rostos szövetek, az ízületi mozgástartomány határán megfeszülnek. A hirtelen vagy tartós nyúlás meggyengítheti a szalagokat, akár el is szakíthatja. Mivel vérellátásuk csekély, így a gyógyulás lassú, sokszor részleges.

Gyakori,  nem sportolókat is érintő sérülés, mely során a lábfej az ember “alá fordul” befelé. Kiváltó oka lehet trauma, de akár izom discbalance, rossz cipő, korábbi sérülésből adódó instabilitás is közre játszhat.

Az elülső keresztszalag (latinul Ligamentum Cruciatum Anterius, angolul Anterior Crucial Ligament) részleges vagy teljes szakadása. Leggyakrabban előforduló térdsérülés, sokszor az egyik vagy mindkét meniscus sérülésével jár együtt. Az LCA a térd legfontosabb stabilizáló eleme, sérülés gyanú esetén Lachman/Pivot shift teszt segíthet a gyors diagnózisban.

A teniszkönyök az alkar extensor izmainak (a könyök külső oldalán) található eredésénél létrejövő gyulladás. A folyamatos szorítás (tenisz) vagy hasonló megerőltetés (ásás, kapálás, etc.) következtében alakulhat ki.

Tünetei: fájdalom az alkarban és könyökben, tárgyak megfogásakor gyengeség az alkarban, bizonyos mozdulatnál erős fájdalom, mely a vállakba is kisugározhat.

A golfkönyök az alkar flexor izmainak eredésénél (alkar belseje) létrejövő gyulladás, kiváltó oka csukló befelé hajlításáért felelős izmok túlerőltetése. Előfordulása ritkább a teniszkönyöknél.

Tünete: könyök belső felszíne nyomásérzékeny, kézfej hajlítása fájdalmas.

A rotátorköpeny a vállízület mozgásában és stabilitásában alapvető fontosságú izmok rendszere. Négy izom alkotja: m. supraspinatus, m. infraspinatus, m. subscapularis és m. teres minor. A rotátorköpeny izmainak ínvégződései egy szűk térben kell mozogjanak és amennyiben ez a tér tovább szűkül (izom disbalance miatt pl.) vagy nem megfelelő edzést végez valaki a folyamatos irritáció miatt gyulladás lép fel. Ez az impingement-szindróma, ami a rotátorköpeny szakadás előszobája. A szakadás bekövetkezhet trauma által is.

Tünetei: válltáji fájdalom, erőtlenség, gyengeség kar emelése és megtartása esetén, csökkent mozgástartomány, ájszakai fájdalmak

Diagnózisa: Neer-teszttel

Nagyon gyakori sérülés, melyet akut formájában tendinitisnek, krónikus formájában tendinosisnak nevezünk. A legtöbb embernek volt már ínhüvelygyulladása a kezében, ennek kiváltó oka a kézfej túlerőltetése (számítógépezés, mobilozás, de a tetoválók közt is előfordul vagy kiválthatja akár egy nagyobb takarítás is). Fontos, hogy már akut formájában, tehát tendinosisként kezelve legyen.

Tünetei: kézben vagy csuklóban jelentkező fájdalom, duzzanat. Mozgatásra ropogásszerű érzés jelentkezhet, mely a gyulladás tipikus tünete.