MITŐL MÁS AZ ÁLTALAM VÉGZETT KEZELÉS?

Éveken át több száz olyan emberrel dolgoztam akiknek sokszor visszatérő fájdalmuk volt, amit számos szakemberrel, számos módszerrel próbáltak kezelni, de a panasz ha enyhült is, újra visszatért idővel. Miért csak átmenetileg használ az izmok lazítása (hengerezés), miért tér vissza a feszesség/fájdalom/gyulladás, akkor is, ha mindent elkövet az ember? Sose hittem abban, hogy ha nem tudunk konkrét választ adni az okokra, akkor a megoldást nem mérhető, tudományosan megmagyarázhatatlan megoldásokban kell keresni. Természetesen a lelki állapotunk kihat a fizikaira, de túl sok embernek fáj a teste ahhoz, hogy mindenkire ráfogjuk “lelki beteg”. Jómagam is átestem ezen az orvosi diagnózison, mikor az orvosok kifogytak az ötletekből vagy csak már lusták voltak a panaszommal foglalkozni, hiszen a mai egészségügy futószalagon kezeli az embereket. Miután idehaza számos képzést elvégeztem, rengeteg sérült embernek segítettem fizikai panaszaival és kiemelkedő tapasztalatot szereztem az egyik legnehezebb sportágban, külföldre utaztam, hogy tovább tanuljak, olyasmit, amit idehaza nem ismernek még. Kizárólag olyasmit kerestem ami tudományos, logikus és ami még fontosabb: nem napok, hetek, hónapok múlva érezni, hogy hat!

A testünkben minden kapcsolódik egymással, izmaink, szalagjaink, csontjaink, szöveteink együtt dolgoznak mindennapjaink során. Ezt a munkát irányítja az idegrendszerünk. Fizikai vagy érzelmi trauma, az, hogy sokáig rossz tartást veszünk fel kihathat az agyunk “szoftverére”. Ha a szoftver hibás lesz és a “hardver” emiatt nem működik jól, hiába próbálkozunk bármivel, a javulás csak átmeneti lesz, hiszen újra kell írni/kijavítani a programot. A probléma tehát ami az izmok és más szövetek (szalag, ízületi tok) feszességét, diszfuncióját okozza, elsősorban neurológiai probléma!

Számomra is időbe telt elhinni, hogy akár percek alatt azonnali, érezhető változást tudok elérni évek óta fennálló panaszokban. Úgy gondolom, hogy terápiám hatásosságáról leghívebben azok beszélhetnek, akiken segített, így alább láthatod a visszajelzéseket, melyek mindegyike hiteles és ellenőrizhető.

Bármilyen régóta áll fenn a panaszod, bármilyen orvos mondta, hogy már nem javítható, keress fel és konzultáljunk, hogy tudok e segíteni! Ezeken a neurológiai problémákon nincs lejárati dátum. Ha egyszer “elromlik” a szoftver, azt semmilyen kezelés, pihentetés nem oldja meg, kizárólag a tüneteit tudja csökkenteni, ezért élnek az emberek le egy egész életet úgy, hogy legalább “itt-ott fáj”. A fájdalmas/problémás területet megtanuljuk kompenzációval elviselni és hozzászokunk a fájdalomhoz/kellemetlenséghez.

Milyen problémákban segíthetek?

Igazából a lista annyira hosszú, hogy inkább kérdezz rá! A testben lévő bármilyen panasszal/problémával, diszfunkcióval, látási, egyensúlyi, légzési, tartáshi hibával, inkontinenciával, stb. fordulhattok hozzám! A kezelésem nem tudja megoldani a rossz életvitelből kialakult belbetegségeket, mint pl. 2-es típusú diabetes, magasvérnyomás, stb.!

“Nagyon hálás vagyok Gábornak, hatalmas tudása van! Hihetetlen alapos a vizsgálat, a testet egy egészként nézi, olyan dolgokat mutatott meg és magyarázott el, amit eddig soha életemben nem hallottam. Több, mint 10 éve fennálló csípőfájdalommal és bal láb zsibbadással kerestem fel Őt, amik sokszor “tönkre tették a napjaimat, vagy egy-egy programot. Rengeteg helyen próbálkoztam, teljesen eredménytelenül, 2 hete pedig egy barátnőm javaslatára jelentkeztem be hozzá. Gábor azt írja a honlapon, hogy Ő nem tesz csodát… én mondhatom, velem csodát tett! 😊 Már úgy voltam vele, így kell leélni az életemet…. Eddig egy kezelésen voltam nála, a házi feladatot szorgalmasan elvégezve teljesen elmúlt a csípőfájdalom, zsibbadást minimálisan érzékelek. A kontrollon megbeszéltek szerint csinálom tovább a feladatokat. Biztos, hogy fogok még menni Gáborhoz! Hálásan köszönöm!! Jó szívvel ajánlom Gábort!”

“Gábort nagyon ajánlom mindenkinek, aki elakadt a hagyományos orvoslásnál. Én is tervezek vissza menni hozzá.”

“Régebbi bokaszalag sérüléssel kerestem meg Gábort. 4 hónap gyógytorna nem hozott ilyen tökéletes eredményt. A gyógytorna után tudtam használni, de most olyan, mintha nem sérült volna meg. Nem kell visszafordulnom, mert elfáradt a bokám, mehetek ameddig csak szeretnék :).”

A rehabilitációs kezelés kiváló volt, és rendkívül hálás vagyok, hogy ilyen szaktudásban részesülhettem. A kezelés hatékonysága kiemelkedő volt, és érezhetően javult az állapotom. Gábor magas szintű tudása és odaadása szuper volt, ami hatalmas kincs napjainkban. Az egyedi, személyre szabott megközelítésnek köszönhetően sikerült hatékonyan kezelnie az egyes problémákat. Az egész folyamat alatt pozitív érzések voltak bennem, ami csak növelte bennem a rehabilitáció eredményességét. Nagyon értékelem, hogy ilyen magas színvonalú szolgáltatást kaptam, és hálás vagyok azokért az ismeretekért, amelyekkel rendelkezik, hisz van remény egy adott problémára. A rehabilitáció nemcsak hatékony, hanem inspiráló is volt számomra, és biztos vagyok benne, hogy ez az emelkedett tudásalap hosszú távú előnyöket fog hozni az életemben. 😘 Köszi mégegyszer , Brigi

Kecskeméti Brigi, (további értékelések)
“Tavaly ősszel kerestem fel először Gábort rehabilitációs céllal. Akkor már közel egy éves volt a sérülésem (bokaszalagszakadás és ennek “melléksérüléseként” kialakult achilles ínszalag gyulladás) ami a mindennapi tevékenységeket is kellemetlenné tette, estére már akkor is megfájdult a lábam, ha nem sportoltam semmit. Főállásban profi kézilabda játékvezető vagyok, a mérkőzéseken pedig folyamatos bokafájdalommal kellett küszködnöm, ami erősen rontotta a teljesítőképességemet fizikálisan és mentálisan egyaránt. Már az állapotfelmérés során néhány rövid gyakorlattal javítottunk a bokám majd jött a rehabilitáció. A rehab és az ahhoz kapcsolódó gyógytorna mellett személyi edzésre is elkezdtem járni, ahol nagyon jó hangulatban, baráti kapcsolatot kialakítva zajlanak az edzések, teljesen a vendég igényeihez mérten. Fél év elteltével a bokám tökéletes, de még mindig foglalkozunk vele az edzéseken, mivel a prevenció nagyon fontos a sportolóknál. Bárkinek ajánlom, aki sérülésből lábadozik, vagy csak a formáján szeretne javítani, egyértelműen a legjobb választás! 😉”
Szedmák Márton, (további értékelések)
“Évek óta visszatérő hátsérülések kisérték az edzéseimet. A problémámmal voltam orvosnál, gyógytornásznál, képalkotó diagnosztikai vizsgálatokon stb., de hosszútávú megoldást sehol nem találtam. Nagy reményeket fűztem a Gáborral való közös munkához, hogy hátha végre megszabadulok a problémától. A vizsgálatok és tesztek alatt több gyengepontot is talált, elmagyarázta mi történik a háttérben, kilazította a problémás területet, amely után egyből érezhető volt a változás. Kaptam részletes házi feladatot, lazító, nyújtó és erősítő gyakorlatokat. Ezek segítségével pàr hét alatt pozitív változást éreztem a bokámban, derekamban és a lapockáim környéken. Azóta vissza tudtam térni az edzéshez, amelyet mostmár mindig kiegészítek a tanult lazító és nyújtó gyakorlatokkal, hogy hosszútávon megtarthassam a sérülésmentes sportolást, amelyet Gábor szakértelmének köszönhetek.”

“Egy évek óta fennálló nyakproblémám volt, ami miatt gyakran erős fejfájások is jelentkeztek, ezen kívűl egy nagyjából fél éve meglévő vállproblémám is volt, a bal vállam mozgástartománya a jobbhoz képest sokkal kissebb volt, Gábornak köszönhezően mindez már csak a múlt, a kezelés és a házi feladatok elvégzése óta egyik probléma sem jelentkezett. 😊 Gábor profi szakember, nagyon türelmes és alapos, csak ajánlani tudom mindenkinek akár edzésről, akár rehabilitációról legyen szó. 💯”

Pécsi Nikolett, (további értékelések)

“Az alapvető panaszom, amiért Gáborhoz fordultam az állandósult fejfájás volt. Egy instagram bejegyzése alapján találtam rá, pillanatokon belül visszajelzett, és bejelentkeztem. Az alapos tesztelések után fény derült a problémákra, és házi feladatként végeztem a szükséges gyakorlatokat. A krónikus fejfájásom megszűnt, a kontroll vizsgálat is a gyógyulást igazolta, a további “javításokat” pedig januárban folytatjuk. 😊 Csak ajánlani tudom!”

“Amiatt kerestem fel Gábort, mert csípőfájdalom és lábzsibbadás jelentkezett nálam, ami akadályozott az edzésben. Az első alkalommal megkereste a problémás izmokat és erre szabva kaptam házi feladatot. Egy hét múlva kontrollon már jól funkcionáltak az izmok és azóta még nagyobb erőbedobással tudok edzeni zsibbadás nélkül. Számomra hihetetlen, hogy Gábor szaktudásának köszönhetően ilyen gyorsan és egyszerűen megoldódott a probléma. Csak ajánlani tudom!”
Málnási Eszter, (további értékelések)

“2019-ben serult meg a bokam egy otthoni balesetben. Az elmult negy evben nagyon sokat javult, de nem lett ugyanolyan mint a serules elott. Miutan elmentem Gaborhoz, a kezeles es a kiadott hazifeladatok elvegzese utan kevesebb mint ket het alatt rengeteget nott a mozgastartomanya az izuletnek, sokkal konnyebbek a mindennapjaim. A sportolas kozbeni es utani fajdalom minimalisra csokkent, nagyon halas es boldog vagyok a figyelmessegert es a tanacsokert amit kaptam. Csak ajanlani tudom mindenkinek!”

Szedmák Márton, (további értékelések)
“Gábor egy nagyon felkészült, remek szakember. Hátfájással fordultam hozzá és már egy kezelés szinte teljesen megszüntette a problémát. Előtte rengeteg helyen jártam, pénzt és időt nem sajnálva, de semmi nem használt. Mindenkinek ajánlom.”

“Bár a legutóbbi derékfájásom már elmúlt, mégsem éreztem elég stabilnak ezt a területet. Az okokra voltam kíváncsi, ezért kerestem fel Gábort. Részletes tesztek alapján megállapította milyen izmok működtek alul vagy túl. Napi 2×10 perc házi feladatot kaptam, és másfél hét alatt helyreállt az egyensúly, amit Gábor a kontrollon le is ellenőrzött. Nagyon tapasztalt profi, csak ajánlani tudom.”

“Már másnap érzem járás közben, hogy lazább a hátsó láncom. Megszokott volt, hogy huzamosabb ülés után az első pár lépés itt ott még rossz volt, a kezelés után most ezt sem érzem.”

“Derék és nyakpanaszokkal érkeztem Gáborhoz, melyek már évek óta korlátoznak az edzésben és eddig még nem sikerült hosszútávú megoldást találnom. A részletes állapotfelmérés során megtalálta a gyengepontjaimat, ki is lazította őket. Nagyon jól “érzi” az izmokat. Gyakorlatilag már a kezelés után sokkal jobban éreztem magam. A tanácsolt nyújtó és lazító gyakorlatokat azóta is rendszeresen alkalmazom és össze sem hasonlítható a mostani állapotom a kezelés előttivel. Csak ajánlani tudom, remek szakember!”

Lőrincz Virág, (további értékelések)
“Több hatástalan kezelés után, hosszú ideje fájós combhajlítóval, kerestem meg Gábort. A mindennapjaimat is megnehezítette a mozgásterjedelem szűkülése és a sportteljesítményemet is negatívan befolyásolta. Már az első alkalom után sokkal jobban működött a problémás izom, a fájdalom teljesen megszűnt. Másodszorra fájdalom nélkül érkeztem, a cél már a teljesítmény fokozása volt. Gabor nagy szakértelemmel és türelemmel végezte a teszteket es a kezelést. Bátran ajánlom mindenkinek, akinek fáj valamije, látszólag ok nélkül.”

“Vállproblémával kerestem fel Gábort, és nem csak arra kaptam megoldást. Alapos vizsgálat és kezelés után kaptam itthon végzendő házi feladatot, ami kb 50%-os javulást eredményezett. Nagyon hálás vagyok és erősen gondolkozom rajta, hogy újra felkeressem Gábort.”

“Hosszú ideje fennálló far és combizom fájdalommal kerestem meg Gábort, egy kezelés után egy bő hétig otthon végeztem gyakorlatokat. Nagyon jelentősen csökkent a fájdalmam.”

“Gábor egy nagyon nagy tudású, lelkiismeretes srác, a tudását pedig folyamatosan bővíti. Nagyon hálás vagyok neki, hiszen olyan problémám derült ki, és kezelte hatékonyan, ami már olyan régóta fennállt, hogy azért nem vettem észre, mert már annyira természetessé vált az az állandó kellemetlen érzés. Amikor jöttem el a kezelésről, akkor éreztem igazán újra a könnyedséget a csuklyás izmomban, a hátamban és a nyakamban.”

Dr. Bottyán Éva, (további értékelések)

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A kezelés alatt felmérést és izom teszteket végzek. Az egyes végtagok, testrészek mozgását és funckióját vizsgálom, valamint izmokat lazítok-nyújtok. Maga az izom lazítás enyhe fájdalommal jár, de ez nem nagyobb mint egy nyújtás egy feszes izomra. Amennyiben bizonyos mozdulatok fájdalmat okoznak, úgy igyekszem minimalizálni az ezzel járó kellemetlenségeket. A cél a fő panaszod végleges enyhítése, elmúlasztása, nem az átmeneti javulás. Lehet, hogy egy kezelés után már pozitív változást érzel, lehet, hogy több kezelés szükséges hozzá.

Általában kb. 60-90 perc, ezen felül specifikus Rád és a problémádra szabott egyéni házi feladatot kapsz.