FELKÉSZÍTÉS A SZÜLÉSRE ÉS AZ AZT KÖVETŐ IDŐSZAKRA

Miközben az emberek komolyan készülnek egy maratonra, cseppet sem fordítanak kellő figyelmet a szülésre való tudatos felkészülésre, pedig egy gyermek világra hozatala többszörösen megterhelőbb egy futóversenynél. A szülést követően pedig rengeteg anyuka még évekkel később is különböző szövődményekkel él, melyek célzott erősítéssel helyreállíthatók, mint például a szétnyílt hasizom. Arról nem is beszélve, hogy széleskörű, átfogó kutatásokkal igazolták, hogy a várandósság alatti sportolással:

 • Megelőzhető a túlzott mértékű hízás

 • Csökken a regenerációs idő hossza
 • Csökken a várandóssággal összefüggő magasvérnyomás

 • Csökken a derékfájdalom kockázata, illetve erőssége
 • Csökken a vizelettartási problémák kockázata

 • Javítja a depressziós tüneteket, illetve megelőzi annak kialakulását

 • Csökkentheti a gátmetszés kockázatát

 • Csökken a terhességi diabetes kockázata

 • Növeli a magzat stressz tűrőképességét

 • Csökkenti a kórosan nagy magzati súly esélyét

 • Csökkenti a vajúdás kezdetén jelentkező komplikációk esélyét
 • Javítja az oxigén ellátottságot, anyagcsere folyamatokat és növeli a vérmennyiséget

 • Csökkenti a terhességi komplikációk esélyét (vérzés, méhen belüli növekedés elmaradása, fertőzések, kevés magzatvíz, stb.)

 • Kevesebb várandóssággal összefüggő diszkofbort (gyengeség, csökkent fizikai állóképesség, fizikai panaszok, stb.)
 • Kevesebb súlygyarapodás (átlag 3.5kg, illetve 3%-al kevesebb zsír)

 • Csökken a terhességi toxémia esélye
“Nagyon örülök, hogy rátaláltam Gáborra. Császármetszés után 4 hónappal kerestem fel, szétnyílt hasizommal, illetve azzal a céllal, hogy erősítsem magam az aktív kisfiam igényeinek megfelelően. Gábor remek szakember, rendkívül türelmes, figyelmes. A hasizmom már csak szűk egy ujjnyira van nyitva (bő 3 ujjnyiról indultunk), és sokat erősödtem, nem utolsó sorban fogytam is 🤗 Köszönöm a sok segítséget, szívből ajánlom minden kismamának (IS)!”
Sződi Mónika

Ha ez még nem lenne elég, lássuk milyen hatással van a magzatra a terhesség alatti sportolás:

 • Javítja a magzat fizikai mutatóit

 • Biztosítja a normál szívfrekvenciát

 • Csökkenti a magzatszurok mennyiségét

 • Hatékonyabb a testhőmérséklet szabályozás

 • Kiegyensúlyozottabb vércukorszintet eredményez

 • Kiegyensúlyozottabb fizikai és mentális fejlődési mutatók kisgyermekkorban
 • 5 éves korban magasabb intelligencia érték és nyelvi képességek

Ez a rengeteg pozitívum annak köszönhető, hogy a sport miatt megnövekedik a tápanyag felszívódás, javulnak az anyagcsere folyamatok a placenta által. A kutatások során azt találták, hogy a testmozgást végző anyukák placentája gyorsabban növekedett, funckiója és vérellátása is hatékonyabb, jobb volt. Ezek a faktorok mind nagy hatással vannak a magzat oxigén és tápanyagellátásra is.

Telefon: 06 30 9 529 505

MITŐL MÁS EGY PRE- ÉS POSTNATAL TRÉNER?

Pre- és postnatal trénerként átfogóan ismerem a várandósság, szülés és azt követő időszak fázisait, kockázatait, különböző szempontjait és fizikai, hormonális, valamint lelki hatásait. Egy kismamának az általános fittségének megtartása, esetleg növelése mellett a szülésre kell felkészülnie úgy, hogy közben jól érzi magát a bőrében, feltöltődik és nyugodt afelől, hogy mindent megtesz a saját és gyermeke egészségéért, ebben pedig speciális légzésgyakorlatok, trimeszterenként változó szempontok alapján kialakított edzések és gyakorlatok lesznek segítségére a velem való felkészülés során. A foglalkozások alatt és azokon kívül is szakértő segítséget nyújtok, hiszen nem ismeretlenek számomra a szüléssel járó változások, melyekről sokaknak kényelmetlen beszélniük (vizelet és széklet kontroll, aranyér, szervsüllyedés, eltávolodott hasizmok, stb.). Ezen felül ismerem és figyelmet fordítok a kismamákat érintő speciális szempontokra, úgy, mint a megnövekedett trombózis kockázata vagy vena cava inferior szindróma, stb.

KÉRDEZZ BÁTRAN ÜZENETBEN!

“Augusztus óta járok Gáborhoz személyi edzésre. Már a legelső találkozáskor alapos, felkészült, korrekt szakembernek ismertem meg. Véleményem azóta sem változott. Az edzések előtt mindig tájékozódik az állapotomról, ha problémát jelzek, igyekszik megtalálni a megoldást, és az edzéseket is naprakészen ehhez igazítja. Nyaki csigolya és gerincsérvem is van. Gábor professzionális tudásának köszönhetően, minden edzésen biztonságban érzem magam. Apró lépésekben haladunk, mert erre van szükség. Az állapotom és közérzetem folyamatosan javul, már érzem az edzések pozitív hatását. Sok munka van még hátra, de Gábor folyamatosan motivál, tanít, így mindig nagy várakozással tekintek a következő edzésre. Minden eddigi segítséget nagyon köszönök, szívesen ajánlom őt másnak is.”

Sárvári Gizi, 30, Budapest

“Tavaly ősszel kerestem fel először Gábort rehabilitációs céllal. Akkor már közel egy éves volt a sérülésem (bokaszalagszakadás és ennek “melléksérüléseként” kialakult achilles ínszalag gyulladás) ami a mindennapi tevékenységeket is kellemetlenné tette, estére már akkor is megfájdult a lábam, ha nem sportoltam semmit. Főállásban profi kézilabda játékvezető vagyok, a mérkőzéseken pedig folyamatos bokafájdalommal kellett küszködnöm, ami erősen rontotta a teljesítőképességemet fizikálisan és mentálisan egyaránt. Már az állapotfelmérés során néhány rövid gyakorlattal javítottunk a bokám majd jött a rehabilitáció. A rehab és az ahhoz kapcsolódó gyógytorna mellett személyi edzésre is elkezdtem járni, ahol nagyon jó hangulatban, baráti kapcsolatot kialakítva zajlanak az edzések, teljesen a vendég igényeihez mérten. Fél év elteltével a bokám tökéletes, de még mindig foglalkozunk vele az edzéseken, mivel a prevenció nagyon fontos a sportolóknál. Bárkinek ajánlom, aki sérülésből lábadozik, vagy csak a formáján szeretne javítani, egyértelműen a legjobb választás! 😉”

Szedmák Márton, Budapest
“Elindultunk tehát egy rögös úton. Már néhány alkalom után is nagyon bizakodó vagyok. S nem alaptalanul!Az első edzésen átvett nyújtási és hengerezési technikák már akkor hétvégén nagy hasznomra voltak! Egy bicikli túra után rettenetesen begörcsölt a combom. Ha előzőleg Gáborral nem vesszük végig a módokat, azt hiszem nem álltam volna lábra többet. A következő edzésen aktiváltuk a farizmokat. Elsőre roppant viccesen hangzott. Soha eszembe sem jutott, hogy egy széken ülő pozícióból ne a combom igénybevételével álljak fel. De működött! S igazi jelentőségét szintén egy hétvégi program mutatta meg. Kirándulásnál azt vettem észre, hogy van fenekem. Ami eddig csak úgy volt… különösebb érzet nélkül, az most valahogy életre kelt. Egy alkalom is elég volt arra, hogy a farizom létezése tudatosuljon. Séta közben vagy a mosogatónál állva… És még nem az erősítésről beszélünk, csak az érzékelésről.”
Puskás Andrea, 58, Budapest
“Kezelésre mentem hozzá, fájt a hátam. Jó, igazából mindenem. Sikerült úgy fellazitani a kis mini izmaimat, hogy a sportom gyakorlatainak a kivitelezése sokkal hatékonyabb tud lenni. A fájdalmaim megszűntek. Nagyon jó szakembernek tartom edzőként is. Roppant lelkiismeretes, oda figyel a kliensre. Egy kis csoda 😊
Szilágyi Katalin, Budapest

“Az elején kicsit szkeptikus voltam. Volt olyan személyi edzőm, aki az elején megcsinálta a felmérést, aztán csak súlyokat emeltetett velem. Látom, érzem, hogy odafigyelsz. Kicsit attól is tartottam, hogy lassú lesz nekem ez a tempó, de ez nincs így. Érzem, hogy segítenek a gyakorlatok, amiket végzünk. A leglátványosabb javulás a vádlimnál történt. Hosszú hetek óta fájt egy ponton a vádlim és a térdhajlat alatt. Ezt a hengerezéssel, nyújtással mára teljesen megszüntetted. 🙂
Érzem azt is, hogy a derekam, ami gyenge pontom, a core gyakorlatoknak vagy az izmok mobilizációjának következményeként sokkal stabilabb. Semmi fájdalomérzet nincs. A labdát, mióta megismertetted velem, csodaszernek tartom 😀
Értem, hogy nem kell mindig brutál izomláznak lenni ahhoz, hogy az izmaim rendesen dolgozzanak 🙂

Végh Ildikó, Budapest